Världen är fail

Under dagarna som har gått och jag bara fått mer och mer komplex för mitt hår. Det ser helt ärligt ut som ett fågelbo! Min lugg bor i mina ögon, och resten av håret vägrar lyda när jag vill göra någonting med det. Färgen står jag inte ut med, mest bara för att det snart är pengadags och jag kan åter färga om det..
Så nog med mina komplex. Det jag mest är arg över i dessa dagar är vapen industrin.

Varje år spenderar världens länder över <B>7000 miljarder</B>. De ledande företagen är Lockhead Martin, Boeing och svenska Bofors Dynamic. Sverige är den nionde största vapenexportören i världen.
Sverige, neutrala Sverige, som lät tyskar machera rakt igenom i rädsla för Hitler. (Sverige som förövigt hade det första rasbiologiska institutet och var det första landet som stämplade ett J i judarna pass..)
Fjolårets export landade 8400 miljarder kronor.

Dock så är det de fem permanenta medlemar i FN som är störst på vapenmarknaden. Ryssland och USA är de största, tätt följda av Kina, Frankrike, Indien och Storbritannien.
Och hur jävla mycket dubbelmoral ligger det inte i det?! De länder som aktivt driver en kampanj mot internationell fred och säkerthet är ledande inom vapenbranschen. Det är så vidrigt äckligt att man vill spy!

Krig borde enligt lag vara förbjudet. Och om man tänkerfter så är det nästan det. Detta kan vara väldigt långsökt, men, det stämmer ändå.
Ur barnkonventionen:
Artikel 27
1. Konventionsstaterna erkänner rätten för varje barn till den levnadsstandard som krävs för barnets fysiska, psykiska, andliga, moraliska och sociala utveckling.

- Hur exakt kan man utvecklas på ett bra sätt under krig?

3. Konventionsstaterna skall i enlighet med nationella förhållanden och inom ramen för sina resurser vidta lämpliga åtgärder för att bistå föräldrar och andra som är ansvariga för barnet att genomföra denna rätt och skall vid behov tillhandahålla materiellt bistånd och utarbeta stödprogram, särskilt i fråga om mat, kläder, och bostäder.

- Hur kan ett barn bli omhändertagen om dens föräldrer/föräldrar har blivit skjutna i krig?

Artikel 37
(c) varje frihetsberövat barn skall behandlas humant och med respekt för människans inneboende värdighet och på ett sätt som beaktar behoven hos personer i dess ålder. Särskilt skall varje frihetsberövat barn hållas åtskilt från vuxna, om det inte anses vara till barnets bästa att inte göra detta och skall, utom i undantagsfall, ha rätt att hålla kontakt med sin familj genom brevväxling och besök;

- Jag tror knappast att ett barn som blivit krigsfånge får mjölk och kakor..



Det är inte bara vuxna som skjuter med vapen, det är även barn.
Trots att alla världens länder, utom Somalia och USA  har sktivit på barnkonventionen så bryts den som vilket jävla smålag som helst.
Världen bryr sig?
Nej.


Vapen: http://www.yelah.net/articles/analys20060607
Barnkonv.: http://www.bo.se/Adfinity.aspx?pageid=44


I exportlistans top 3 ligger [vet inte vilken ordning] : olja, vapen och pornografi.
Mat låg för några år sedan på 5:e plats. Vet inte om det gör det längre.

Gör mänskligheten en tjänst. Dö.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0