Måla Rouge

Idag på engelskan drog vi till Aranäs för att titta på en musikal, Måla Rouge. En egen tolkning på Moulin Rouge. Själva grundhistorian var ungefär den samma. Namn var utbytta och några roller hade tillkommit.
Förutom några falska toner så var den hur bra som helst! En kille gjorde en grym roll som en av direktörerna. Han lockade fram många skratt. En massa brudar som jag dansat med var med. Det var lite roligt. Dom har blivit hur duktiga som helst! Och Jennifers Alejandro var med i en av huvudrollarna. Dagens söthet till honom. Han var jättemys i sin roll som författaren! Och när han sjöng Kent - Utan dina andetag.. ja.. jag dog nästan. Det var fint!

Resten av eftermiddagen/kvällen spenderades att vandra runt i stormen, fika och shoppa. Idag har jag gjort riktiga kap! Halva rea priset osv! Najs!



Dagens fula: "WHAAAA! En clown!! I kyrkan?!?!!!!!!! Jag trodde inte dom släppte in onda andar där!"
Jag och min obotliga clownfobi..

Världen är fail

Under dagarna som har gått och jag bara fått mer och mer komplex för mitt hår. Det ser helt ärligt ut som ett fågelbo! Min lugg bor i mina ögon, och resten av håret vägrar lyda när jag vill göra någonting med det. Färgen står jag inte ut med, mest bara för att det snart är pengadags och jag kan åter färga om det..
Så nog med mina komplex. Det jag mest är arg över i dessa dagar är vapen industrin.

Varje år spenderar världens länder över <B>7000 miljarder</B>. De ledande företagen är Lockhead Martin, Boeing och svenska Bofors Dynamic. Sverige är den nionde största vapenexportören i världen.
Sverige, neutrala Sverige, som lät tyskar machera rakt igenom i rädsla för Hitler. (Sverige som förövigt hade det första rasbiologiska institutet och var det första landet som stämplade ett J i judarna pass..)
Fjolårets export landade 8400 miljarder kronor.

Dock så är det de fem permanenta medlemar i FN som är störst på vapenmarknaden. Ryssland och USA är de största, tätt följda av Kina, Frankrike, Indien och Storbritannien.
Och hur jävla mycket dubbelmoral ligger det inte i det?! De länder som aktivt driver en kampanj mot internationell fred och säkerthet är ledande inom vapenbranschen. Det är så vidrigt äckligt att man vill spy!

Krig borde enligt lag vara förbjudet. Och om man tänkerfter så är det nästan det. Detta kan vara väldigt långsökt, men, det stämmer ändå.
Ur barnkonventionen:
Artikel 27
1. Konventionsstaterna erkänner rätten för varje barn till den levnadsstandard som krävs för barnets fysiska, psykiska, andliga, moraliska och sociala utveckling.

- Hur exakt kan man utvecklas på ett bra sätt under krig?

3. Konventionsstaterna skall i enlighet med nationella förhållanden och inom ramen för sina resurser vidta lämpliga åtgärder för att bistå föräldrar och andra som är ansvariga för barnet att genomföra denna rätt och skall vid behov tillhandahålla materiellt bistånd och utarbeta stödprogram, särskilt i fråga om mat, kläder, och bostäder.

- Hur kan ett barn bli omhändertagen om dens föräldrer/föräldrar har blivit skjutna i krig?

Artikel 37
(c) varje frihetsberövat barn skall behandlas humant och med respekt för människans inneboende värdighet och på ett sätt som beaktar behoven hos personer i dess ålder. Särskilt skall varje frihetsberövat barn hållas åtskilt från vuxna, om det inte anses vara till barnets bästa att inte göra detta och skall, utom i undantagsfall, ha rätt att hålla kontakt med sin familj genom brevväxling och besök;

- Jag tror knappast att ett barn som blivit krigsfånge får mjölk och kakor..



Det är inte bara vuxna som skjuter med vapen, det är även barn.
Trots att alla världens länder, utom Somalia och USA  har sktivit på barnkonventionen så bryts den som vilket jävla smålag som helst.
Världen bryr sig?
Nej.


Vapen: http://www.yelah.net/articles/analys20060607
Barnkonv.: http://www.bo.se/Adfinity.aspx?pageid=44


I exportlistans top 3 ligger [vet inte vilken ordning] : olja, vapen och pornografi.
Mat låg för några år sedan på 5:e plats. Vet inte om det gör det längre.

Gör mänskligheten en tjänst. Dö.

Fail

Jag tror mig alltid hinna. Men nu sitter jag här utan två arbeten som ska lämnas in idag. So very clever..
Jag kom inte hem från Nico förrän halv ett eller någonting igår och jag kände att det var lite för sent att börja då, för jag prioriterar sömn. Och innan hade jag inte heller kunnat göra det, för i fredags var jag hos mama och i lördags var det ju barnpassning. Mina veckor är fullsmockat med annat. Så just nu sitter jag och filar på vad för ursäkter jag kan ha till mina två lärare.
aja.

Jag hade det trevligt hos Nico igen. Middag med hans familj och film. Lord of War. Den kändes väldigt dokumentär-aktig med många ordvitsar, den ena sämre än den andra. Filmen är iallafall värd att se, för det är skrämmande läskigt hur korrupt allting är inom vapenhandeln.
Just nu orkar jag inte ge mig åsikt om det, för jag har lite saker att göra innan skolan.
Men det kommer, det kommer.


Clothes, hair and makeup - high school.

Barnpassning

Kom nyss hem från Frillesås där jag, Olivia och Louise passade två barn. Moa,1 och Marcus, 4.
En massa Pippi, Disney och gos stod på schemat. Barnen var underbara! Dom löd, dom la sig frivliigt, dom vaknade inte under natten. Dessa underbara barn akn jag tänka mig att passa igen.
Efter att barene  gått och lagt sig så fortsatte vi att titta på film. Först på 10 orsaker att hata dig, för att hedra Heath, sedan Askungen [mitt val] och The Blair Witch Project. Men då passade jag på att vila, för jag tycker inte om den.





Idag ska jag leka med Nico, det har jag lovat.

Random

Jag var och handlade med mama på rean igår. Det blev ett par jeans, stickad tröjklänning, sjal, strumpor och leggins.
Jag blev jättenöjd. Sedan proppade mama i mig pizza, godis och läsk. Det var inte helt fel.
Jag sov på hennes soffa medans hon tittade på lillebrorsans fotbolls match. När hon kom hem tittade vi på Monsters Inc och Drop Dead Gorgeous. Det var en mys fredag helt enkelt!

Jag har för övrigt jobbat som ett djur på formgivningslektionen. Min egen designade mobiltelefon är snart klar och så är även skissen till ett studentrum. Det gör att jag känner mig pepp.


Ronjah in action.
EmA sprang runt och kort en massa kort.

Idag ska jag vara barnvakt tillsammans med Louise. Det ska bli spännande

Heath Ledger

Idag hedrar jag en begåvad skådespelare som plötsligt gick bort.
Heath Andrew Ledger. 4 april 1979 - 22 januari 2008.

image33

Rest in peace!

Värderingsval

Vi hade värderingslekar idag på religionen. Ni vet, tycker du så här gå och ställ dig i det hörnet.
En av frågorna var: Om du var i ett brinne hus och bara fick ta med dig en random gubbe eller din hund, vem hade du valt? Mitt kompisgäng gick och ställde oss i hörnet som sa att vi skulle räddat hunden. Och givetvis kom det påhopp från den andra sidan. Speciellt ifrån två. Men den ena la av efter ett tag med en djup ni-är-dumma-i-huvudet-suck, men den andra gav sig inte. - " Hur kan ni välja ett djur framför en människa? Tänk om han har fmailj? Fru och barn!!" och -" Han är ju en människa, det är ju ni också! Man räddar ju en av sina egna!"
En vän till mig tittade på henne och sa att att hon är minsann inte en perfekt och vill rädda alla människor på jorden och att ett djur kan betyda lika mycket som en människa. Och en annan fyllde ut svaret med att ett djur kan vara en lika mycket familjemedlem som en människa.
Detta godtogs givetvis inte. Dessa blonderade flickor skulle promt ha en anlednings som att djuret skulle besitta superkrafter för att vara värd att räddas. Ett djur kan dö, nya djur kommer.
Mina vänner är inte vegetarianer eller liknande, men efter att ha spenderat mycket tid med mig så har de fått en annan syn på hur djuren har det. Päls har bojkottats och djurens känslor uppmärksammats mer. Jag säger inte att det var det som fick dom att ställa sig just i det hörnet, men jag log extra mycket när jag såg mina närmsta vänner ställa sig på den sidan jag stod.
Min personliga åsikt för att ställa mig i det hörnet är följande:
Okej, en man jag inte känner. Vi har ingen relation what so ever, det enda vi har gemensamt är att vi båda är människor. Sedan så har vi min katt [jag bytte ut hund mot katt, eftersom jag inte har en hund] som är som mitt barn. Helt ärligt, han är mitt barn, han är min min min! En katt är ett självständigt djur, dom behöver gentligen ingen alls. Så att han väljer att vara med mig, älska mig, för det vet jag att han gör, det betyder som fan för mig!
Ni får ursäkta mig eller något, men jag väljer min katt! För utan honom har jag svårt att andas. Han var borta i två dagar en gång och jag kunde knappt röra mig. Jag skulle aldrig kunnat leva med mig själv om jag lät honom dö!
Jag är en djurmänniska, ett djur är det mysigaste! Jag hade gärna velat vara en katt.
Alla som träffat min katt älskar honom. Men framför allt, jag älskar honom. Han är en del av min familj. Han hade fått leva.
Så ja, jag kan leva med att låta denna påhittade människa dö. Hellre det än att slita ur mitt hjärta, sätta eld på det och sedan slänga ner det bland flådda minkar!
Om det gör mig till en hemsk människa, så be it.
Jag hade fortfarande försökt befria judar från koncentrationläger om jag levt på den tiden.


En shout out till alla mina underbara vänner som jag stod sida vid sida idag! Jag älskar er!





De övriga religionslektionerna kommer ju bli intressanta..


Måndag

Nu har en ny period börjat i skolan. Vilket innebär nytt schema. Istället för att ha terminer så har vi perioder. Dock med sommarlov och andra lov som vanligt.
Men nu är det så att expeditionen på skolan är lite efter och har t ex tagit bort min estetiska verksamhet, vilket gör mig asförbannad. Ska kolla upp det där snart.. Jag SKA ha musik! Och sedan så har halva min grupp svenska imorgon och halva inte, det är lite weird. Ja, jag säger då det..
Religion blir också nytt och jag ser faktiskt fram emot det. Och det har även tillkommit två Bild  Form pass med Meya!! Vår lilla franska japan. www.meyadesign.com . Han är jättebra!

AutoCAD passen är nu slut! Dock har vi till v.12 på oss att fixa klart redovisningen. Jag h.a.t.a.r autoCAD..


Dude <3

Ikväll så har det bara varit Daniels famn. En av mina bästa vänner, en film som man skrattade sönder sig åt och prat.
Precis vad jag behövde. Min natt är räddad.


Musical

Idag så har det kollats film hemma hos EmA. Singin' in the rain och Sju brudar till sju bröder hann vi med.
EmA's omdömen var att Gene Kelly har det sötaste kroppsspråket och att Sju bruder till sju bröder var det totalt knasigaste hon sätt. Vi hade det kul när vi [mest jag] sjöng med till alla låtarna och åt popcorn.



EmA och jag har dom ballaste alter egona som finns! Två gamla pensionärer vid namn Hjördis och Birgitta. Jag hoppas att jag blir som Hjördis när jag blir gammal. Hon är cool som få!

Vad jag också önskar är att min book review kunde skriva sig själv.. Suck. Plugga är inte min starka sida. Inte någonstans, inte ens en millimeter. Tur för mig är att matten är inställd pga att min lärare har vattenkoppor och min tyska är instäldd för att läraren har fått förhinder. Så jag kommer ha tid att plugga imorgon innan engelskan.
Kakor till det.

Om Ronjah

Är lite uttråkad och kollade runt på några bloggar, när jag sprang över denna listan på Jennifers blogg. Bestämde mig för att göra den också. [http://deliverthem.bogg.se/nyblogg]

Utmaning Nämn tre inre egenskaper hos dig själv som du är nöjd med
* jag är väldigt öppen för mig själv [tillåter mig att testa på nya saker]
* jag har världens bästa självbevarelsedrift och jävligt mycket skinn på näsan!
* jag är brutalt ärlig

Nämn tre yttre egenskaper som du är nöjd med hos dig själv.
* mina ögon
* mina händer
* mitt hår

Nämn tre saker du är stolt över att ha gjort.
* lärt känna mig själv på alla sätt som finns.
* blivit vegetarian
* kommit över min cyniska inställning till min familj

Nämn tre egenskaper som du tror att andra uppskattar hos dig.

* mina bästa vänner vet att jag alltid finns där för dom
* med mig är det inga krussiduller, bara pang på.
* jag står för vad jag gör, tycker och säger.

Nämn tre saker du är bra på

* prata
* sova
* få folk att skratta

Nananana

Idag har jag försovit mig så det står härliga till! Skolan börjar halv nio, men inte förrän 10:18 tog jag mig upp ur sängen. Det betyder att jag missade den sista lektionen av Nutida Konst, men jag kommer ju se Anna igen så det är inte så farligt. Markus gav mig goda nyheter om att historian var inställd. Stackars Blåberg har väl fått migrän igen.
Usch för det. Jag hatar att ha migrän. Det enda positiva är att jag kan fortsätta sitta i min pyjamas till klockan halv tre, för då ska jag dra mig till EmA och ge henne lite lektioner i gammal filmhistoria.
Detta ger mig tid att tvätta min mörkblåa tröja som jag vill ha på mig. Och jag kan börja skriva på min book raport som ska vara inne imorgon. Helena kommer nog kicka my sorry ass annars.

Jag har slagit i mitt huvud tror jag. Så jag lyssnar på Zac Efron - Beat on it..

Tisdag

Jag blev stylad av Ida idag i skolan [en av de många stylister som går på min skola] för att se hur bra dom egentligen var. För vissa av dom, kan inte ens sminka sig själv! [Den där kommentaren tänker jag inte be om ursäkt för!] Så, hittade random brud, Ida, och tillät henne sminka mig. Så här blev det:


Jag blev iallafall nöjd. Hon var väldigt duktig för att bara ha gått utbildningen i ett halvår.

Imorgon är det öppet hus i skolan med modevisning. Men jag skippar att gå modell och chillar med Ema istället. Har sagt att vi ska se på Sju brudar till sju bröder. [En musikal från 1954 med Jane Powell och Howard Keel]
Jag sparar mig till vårsalongen. Förhoppningsvis ska jag gå för Amandah då. http://riffdesign.blogg.se / http://riffdesign.tk . Klänningen jag gick med förra året var hur snygg som helst!


Sminkningen fixades av Miri & EmA.

Nu är det slut bloggat för idag.
Det är Vänner, Bones och I huvudet på Gynning som jag måste checka.

Lord Lera

Idag var det då som sagt Drakens sista lektion! *änglakörer jublar*
Och mitt Voldemorthuvud börjar ta form. Vilket är sjukt skönt för det är faktiskt inte så kul att jobba med lera.
Lägger upp en gammal bild på huvudet:



Som ni kanske ser så är ingenting klart på den bilden. Inte ens den riktiga huvudformen. Men, jag ska lyckas med detta projektet! För det är tusen gånger bättre än att jobba med lättbetong. Den bästa fördelen är att man slipper ha skyddsmask på sig..

Bara för att så lägger jag in en bild på Voldemort också, så ni vet hur den kommer se ut sedan:



Utan händerna då..
Tror ni jag kommer lyckas?


Drakens flytt

Idag är det sista dagen med Draken! Lyckan är oändlig!!!
Vi ska fira med en massa kladdkaka och kanske tårta, om Helene har tagit med sig det.
Och två av mina pojkar ska få vara med att fira också. Bara för att det är hos dom två som jag har klagat på mest under dessa månader vi har haft den fruktade Draken.
IALLAFALL!
Idag ska jag och papa till optikern och eftersom att det är tisdag är det obligatorisk TVkväll med Lina.

Jag hoppas att efter Drakens flytt så kommer jag tycka om tisdagar igen.

Mer mat

Det där med cigg får vänta tills Olivia kommer.

Just nu är jag på jakt efter en någon som är bra med detta på hemsidor, för när jag ska hålla på och ändra ser jag ingenting. Mina glasögon har då inte blivit klara. Det är ett under att jag ens ser vad jag skriver nu.
Och det är min blogg då som jag vill piffa upp lite grann. Har varit inne på en massa bloggar under dagen och sett jättefina designer. Så nu är jag sugen på att göra det själv. Men eftersom att jag inte gav min lärare speciellt mycket uppmärksamhet under datalektionerna så får jag leta hjälp. Och det dröjer väl ett tag innan Daniel kommer hit igen..

Alla mina inlägg idag har varit någonting med mat, det är för att jag har ätit jättemycket idag!
Frukost, nyttig med yoghurt,russin och cornflakes. Lunch, pasta med mamas underbart goda ostsås!
Och middag, massa grönsaker och efterätt. Plus att jag har ätit kvällsmat !
Och när Olivia kommer hit ska vi göra kladdkaka.
Lite av den måste jag dock spara, för att imorgon slutar Draken och det ska firas med buller och bång!!


Joshi <3

i övrigt så har min katt varit det bästa idag!


PS. jag är grymt avis på helene som hittat jättefina pumps! http://imwithcupido.blogg.se

MatMedia

Det är inte undra på att människor har ätstörningar.
Först så proppas man med info om hur fetman sprider sig och hur det påverkar kroppen. Sedan så får man se bilder på undernärda kändisar. Vad ska man göra? Äter man för mycket blir man ju fet, men äter man för lite så blir man undernärd. Och kom inte och säg att man ska äta lagom, det är så typiskt svenskt att man spyr. I Österrike finns det inte ens ett ord för lagom. Jag bara orkar inte med media, alls.


Äh, jag är bara så där äckligt trött på det mesta just nu.
Trött, kall och irriterad.
Och då klagar jag!
Så här har ni:

* Jag hatar köttindustrin som genmanipulerar och över producerar djur i trånga burar!
* jag hatar pälsindustrin som flår djur levande!
* jag hatar människor som gör abort till höger och till vänster bara för att dom kan. bara för att. bara för att man kan.
* jag hatar när skolarbeten inte blir inlämnade i tid!
* jag hatar lärare som ändrar sig utan att tala om det för eleverna!
* jag hatar mitt stökiga rum!
* jag hatar mitt fula golv!
* jag hatar pryda pretto människor som blir förskräckta bara man säger fitta.
* jag hatar alla jävla människor som inte vet när dom ska hålla käften!

och jag hatar så jävla mycket mer.
cigg till mig.
säng till mig.
nu.
tack.

Måndagmat

Det är återigen måndag och jag sitter i skolan och ska försöka jobba med en svenska uppgift.
Det går ju så himla bra med tanke på att jag bloggar istället.. Det enda som jag tänker på just nu är hur jag kommer misshandla den/dem som har hackat in sig hos Bilddagboken för att få tag på folks lösenord och hur hungrig jag är, speciellt på mina makaroner med ostsås som ligger i väskan och skriker efter mig.
Jag hatar att jag har fått byta lösenord på Bilddagboken, för jag är verkligen sämst på att komma ihåg vad jag har bytt till. Det suger, det duger, det suger! Och min ostsås är så himla god! Mama har gjort den och den smakar himmelskt. snälla gode Gud, låt det bli lunch nu!

Jag har även fått STS- Grossvater på hjärnan och går runt och nynnar grov, österrikisk dialekt. Vilket är jävligt najs, om jag nu bara kan komma på resten av låten och inte vara första versen och refrängen.

Jag kanske ska ge svenskan en chans nu.
Bara för att jag ligger redan efter.

Någon som har svarta pumps med höghöga klackar som vill sälja till mig?


80-tals leggins

Denna helgen har varit soft. I fredags så var jag med Sandra och hennes pojk Nille. Vi spelade singstar och kollade på Let's Dance tillsammans med en skål chokladpudding. Under dagen så var det en massa snack om kollektivt boende och på natten skullde det genast testas till sin ytterstagräns. Alla vi tre ska sova i Sandras ca 110 cm säng. I ca två timmar tog vi bara en massa flummkort för vi var övertrötta utan dess like. Men tro det eller ej, vi somnade alla tre och sov hur gött som helst. Så det där med kollektivt boende passar nog för oss tre. Dock kräver jag min egna säng. På lördagen gick jag och Nille runt i Göteborg medan Sandra var på massage. Sedan var det dags för mig att ta mig hemåt och fira min bror som fyllde 12. Hemma hos mama så blev det mat och sedan tårta! Johannes hade gjort den själv, så det blev lite vuxenpoäng på hans 12-års dag allt.
Långt senare på kvällen åkte jag till Joanna och lyssnade på gammal 80-tals musik med Olle. Louise visste dock vem Chesney Hawkes var, det var najs! På vägen hem så träffade jag och Olle en liten dragen Mattias med två kompisar. Den ena fyllde år så jag fick signa hans kallingar. Det var tydligen Mattias som hade kommit på det där uppdraget. Väldigt likt honom, blev inte förvånad. Jag passade på att signa Mattias mage när jag ändå höll på. Och knäppa den tredje killens skärp.
Ja, jag säger då det..

Idag vankas det TVkväll med Lina som är hemma från skolan. Och senare kanske det blir Karma med Nico.

Magnus Betnér

I väntan på att tvätten ska bli klar:

Få personer kan konsten att ge stora problem uppmärksamhet genom humor. På min egna första plats ligger Magnus Betnér. Den mannen gör så jag både får skrattkramper och tänkarkramper. De sakerna han tar upp i sina akter är tankeställare. Och allt är bara rakt upp och ner.
Idag så trillade jag in på hans hemsida och tittade igenom lite grann.
Man kan nu beställa "Inget är heligt" som spelades in på Storan. [Gick även på kanal 5] Den rekomenderar jag starkt!
Och även Magnus Betnér Uncut. Båda finns att köpa på: http://www.magnusbetner.com/

Sedan så ska jag även beställa en tshirt från webshopen med ett av dom mest klockrena sakerna jag hört.
Hemskt, men klockrent.



Nu är det dags att hänga upp tvätten.


Draktisdag

Nu så har skolan börjat igen. Men det blir inga direkta hurrarop från min sida. Det är tisdag och på tisdagar har vi dom tråkigaste lektionerna. AutoCAD och Bild & Form. Det enda positiva är att vi inte längre har Draken i AutoCAD, där kommer ett fett hurrarop. Dock har vi henne i Bild & Form, i salen där det finns sågar och knivar, det är läskigt må ni tro. Ett av topp tre utbrotten från Draken är när den stod och hytta med en morakniv.

I övrigt så är detta bara en seg jävla dag, en dag som bara borde sovas bort. Inatt så har jag sovit 3 timmar, för jag ha rinte lyckats vända rätt på dygnet igen. För jag sover fan jämt. Jag kan vakna vid nio gå och lägga mig vid två, sova tre timmar och sedan gå och lägga mig igen en timma vid sjutiden. Värst var jag i Växjö, då sov jag hela tiden mer eller mindre. Och Ellen tyckte att hon var tråk. .

Just nu lever jag på andras upplevelser, till exempel på Joanna som fått en talande vibrator i 15års present. Det är lite weird, för den har ett groteskt ansikte. Jag skulle då aldrig våga stoppa upp någonting med ett sådant fult ansikte mellan bena. Speciellt inte om den säger saker som: "Hello hunny, you're looking cute tonight!" och "Can you get a real man?!" Det är bara läskigt. Undrar om hon testat den...

Mitt mål för denna veckan blir att skita i att tycka att andras liv är roliga och fokusera mer på mitt egna liv, se till att det blir lite fart och fläng. Svårare sagt än gjort när jag har en svenska uppgift och två uppgifter i historia.
Plus att jag rev ut hela min garderob för rensning, men tröttnade och la tillbaka allt. Så nu hittar jag ingen kläder alls. Bara dom som ligger på golvet och dom jag ska tvätta idag.
Jag tror jag lever på andra en dag till, bara för säkerhetens skull. Så jag inte dör av tristess.

I och för sig så tror jag att autoCAD dödar mig snart..
Eller så dör jag av ett stort utbrott från Draken. Men idag så kommer jag nog käfta tillbaka, för den där jävla saken går mig så grymt mycket på nerverna nu. Dock så har Draken fått ett stort eksem på underarmen, det ser läskigt skabbigt ut. Så länge hon inte tar på mig så kommer jag nog inte dö.

Jag tror min trötthet dödar mig snart.
I need coffee!


Dumburk städa åt mig

Jamie Olivers nya program har startat. Den läspande stjärnkocken från Storbritannien finns åter i våra dumburkar och ger oss goda recept på mat. Han lär oss hur vi ska kunna röka vår egna mat i en kakburk och hur man steker svamp i en wok ute i skogen. Det måste verkligen vara underbart att laga mat om man har all mat framför sig, när man slipper diska efter sig och när man inte behöver tänka på vad man gör.
Om jag en vacker dag hade velat göra tofu fylld med svamp och gjort det snyggt på tallriken med limegräs och gjort dressing av hasselnöt eller något liknande och allt det där redan fanns i min kyl hade jag gladeligen gjort det.
Men nu har jag inte limegräs i min kyl för det ingår inte i min vanliga inköpslista. Och därför har jag ingen lust att göra fylld tofu. För jag är så sjukt otroligt lat och orkar inte åka till Willy's för att köpa en massa saker för en måltid.
Jag tror säkert att Jamie gör underbart goda maträtter. Tyvärr så kan jag inte äta dom, för det mesta är kött. Men om han hade gett mig fylld tofu hade det säkert smakat som en bit av himlen.
Jag stör mig på Jamie Oliver.
Kanske inte personligen på honom, men jag stör mig på konceptet.
Fast, jag är för lat för att förklara vilket koncept. Så ni som fattar, grattis.

Jag måste verkligen städa. Men varken Melody Clu eller The Ark får mig på humör. Sova kan jag inte heller göra, för halva min garderob finns där. Och jag kan inte heller skyffa ner kläderna på golvet för det ligger det en salig blandning av strutsaker.


Konceptet kan liknas såhär: Jag hatar inte kött, men jag hatar köttindustrin.
Blev ni klokare nu?

Photosession 3 jan -o8

 



Modell: jag
Fotograf: Sofia Fagerberg

samtliga bilder är © skyddade.

Växjö

Igår kom jag hem från Växjö, en resa fylld av popcorn, fester, te, kramar, DVDer och snö. Det var en bra vecka där.
I torsdags så stod jag modell för Sofia, ute i en hästhage i Hovshaga. Det var sjukt kallt, men jätteroligt! Sofia är en jättebra fotograf, en av dom bästa jag stått för.
I övrigt så har veckan varit väldigt lugn, förutom nyår och onsdagkväll. det har slappats till Harry Potter och Fenixordern, Buffy och vampyrerna, Sabrina tonårshäxan 1:a säsongen och Parlamentet volym 4. Jag behövde lugnet, att bara få sitta ner och andas utan att en massa folk kommer och drar i mig.

Resan hem var däremot ett helvete. Det började med att tåget kom 17:10 istället för 16:53. Väl inne på tåget så säger dom att det kommer ha slutstation Alvesta för att det är brist på personal. Stelfrusen och febrig går jag av i Alvesta där det ska komma bussar som ska köra istället. Sitter inne i en vänthall där en jättejobbigt, jättekäck tjej sitter och pratar i telefon och äter lax. Det verkligen stinker i hela salen. En unge på frya bast gallskriker och snorar och människor går ut och in genom dörren så kyla släpps in varje sekund. Klockan tickar långsamt. Bussarna är försenade och lämnar inte Alvesta förrän klockan tio över sex. Väl på en direkt buss Göteborg kan inget mer gå fel.
Nästan vid Landvetter kommer en tjej och frågar alla om dom ska med något anslutande tåg i Göteborg. För att annars så kunde vi åka och lämna av några vid Landvetter för att dom skulle emd ett flyg.
Alltså, nej nej nej nej nej nej nej nej nej! Och mer nej.
Att hjälpa sina medmänniskor ska man visserligen göra, men exakt alla på hela bussen var svingriniga. Och vi gick inte med på att lämna av dom vid Landvetter. Så tjejen fick ringa taxi som skulle vänta på dom inne på centralen (Se, det går ju också jättebra!)

Papa hämtade upp mig, GOD BLESS HIM, och väl hemma dog jag febrig som ett as och riktigt jävla svintrött.

Nyår med Ellen

Nu har jag varit hos Ellen i ett helt dygn. Lyckan som rusar i min kropp har inga gränser. Äntligen är jag hos min storasyster, hon som känner mig bäst i hela vida världen. Vi har gått igenom en massa saker och allt har bara gjort oss starkare i vår realtion. Allt bara försvinner när man är med henne, världen utanför är inte längre viktigt. Man är inne i en bubbla av lycka och man vill aldrig gå därifrån.

Igår så satt vi första hemma hs henne och förkrökade i några timmar. Det var hur roligt som helt och helst av allt ville vi nog inte gå någonstans. Men vi drog oss till Anna ute i Hovshaga. Festade in det nya året och blev nästan döva av alla raketer. Jag och en kille som hette Henke satt och diskuterade musik och tog ner diverse ElO, Queen och Nightwish låtar. Ellen och jag satt och sjöng, skålade ikapp och skrattade magen ur oss. Henke blev rätt impad av att jag kunde så mycket av 70 och 80-tals musiken. (jag har fått det från papas sida. musikalerna är från mama.) Lite senare traskade vi oss hem till Nydala och jag fick en mysig nyårskyss från Henke.


håll mig älskling, nu..
växjö andas långsamt och vi är fulla igen
snön ger ut sin oskuld
för skiten bara känns
.

Idag så vaknade jag kvart över fem på eftermiddagen. Hade 10 sms att läsa igenom och en hel kväll att dega. Ellen och jag har kollat på den femte Harry Potter filmen och kollar vi oss igenom första säsongen av Buffy tillsammans med en massa te och en massa, sjukt saltade popcorn. Det kan inte bli bättre än så här.

Det var planerat att jag skulle åka hem på torsdag, men jag skippar nog det och stannar tills på fredag eller lördag. Bara för att jag kan. Det är ju endå så lov, och att slappa med Ellen är det bästa.

Peace out habibisar!

RSS 2.0